Het beste van Den Haag in 3D printen

Free Gratis stockfoto met 3 dimensionaal, 3d render, achtergrond Stock Photo

Als het op 3D-printen aankomt, bent u ofwel op de hoogte of onwetend. De vele verschillende opties die beschikbaar zijn en de verschillende kosten die eraan verbonden zijn, maken dit een uitdagende markt om in te navigeren. Gelukkig is er een oplossing voor iedereen! Den Haag is een van de meest verstedelijkte steden ter wereld en de thuisbasis van enkele van ‘s werelds grootste digitale bibliotheken. Het heeft toevallig ook een van de meest opwindende online 3D printing communities die er zijn! Hier verkennen we wat het betekent om een Haagse burger te zijn in 3D-printing en delen we onze favoriete projecten uit deze stad die laten zien hoe u uw gratis gegevens, ideeën en inzichten in de toekomst van morgen overal met u mee kunt nemen.

Wat is 3D printen?

3D-printen, waar we hieronder op in zullen gaan, is het proces van het printen van objecten met behulp van digitale technologie. De technologie kan van alles zijn, van het printen van papier tot het printen van plastic en zelfs 3D ushaping. De technologie werkt door een bestaand object te gebruiken als een sjabloon om een nieuw object van te maken. Stel je bijvoorbeeld voor dat jij en je beste vriend Cameron een oude bank van karton hebben. Je zou deze oude bank kunnen gebruiken als basis voor een nieuwe bank, van waaruit je je ideeën kunt tekenen. Naast de mogelijkheid om nieuwe dingen te maken met bestaande materialen, kun je met 3D-printen ook gebruik maken van digitale verbindingen tussen objecten. Stel dat je bijvoorbeeld een pak maakt van klei en dat in 3D print. Dit pak kan bewegende delen hebben, waardoor het anders is dan andere pakken die je in het verleden hebt gemaakt. Bovendien kan dit printproces worden gebruikt om textuur en andere visuele effecten toe te voegen.

Hoe werkt 3D-printen?

U kunt elk soort digitaal product voor thuisgebruik gebruiken, zoals een Computer Aided Design (CAD) of 3D-software, om een 3D-model te maken. Dit model kan vervolgens naar de drukkerij worden gestuurd waar verschillende onderdelen worden gemaakt en het eindproduct bij u thuis wordt afgeleverd.

Den Haag en zijn digitale bibliotheek

De grootste troef van 3D-printen is de beschikbaarheid ervan in Nederland. Met meer dan 90% van ‘s werelds digitale bibliotheken nu gevestigd in dit land, is het geen verrassing dat het de thuisbasis is van enkele van de meest opwindende projecten in het veld. Hier vindt u projecten die de veelzijdigheid van 3D-printen in het algemeen laten zien, maar ook de veelzijdigheid van de Bibliotheek Den Haag. Neem een kijkje bij deze projecten: Een van de meest interessante projecten in Nederland is de 3D Print Gallery. Gevestigd in het Nationaal Museum voor Natuur en Techniek (NNT), toont deze galerij verschillende technologieën van 3D printen, van het printen van metaal tot papier en van ushaping tot virtual reality.